Filozofia AVANT’SYS
Să sprijine Clientul-Partener în a descoperi şi alege cea mai potrivită soluţie H.V.AC. pentru el însuşi, care să-i reflecte necesităţile şi interesele.
Să ofere Clientului-Partener mai multe variante de lucru pentru realizarea sistemului ales, bazate pe diverse variante tehnologice şi la niveluri de preţ optimizate.
Toate sistemele şi soluţiile AVANT’SYS se bazează pe cele mai moderne tehnologii disponibile.
Mai multe detalii...SURSA DE CALDURĂ
În spaţiul centralei termice s-a proiectat să se monteze echipamente ce asigură producerea energiei termice necesare încălzirii spatiilor în perioada rece a anului.
S-a prevăzut montarea a două cazane murale în condensatie DeDietrich model MCA 115 Diematic i System cui funcţionare la temperatură joasă, cu putere termică nominală la o temperatură a agentului termic 50/30ºC de 114kW fiecare, respectiv de 107 kW la o temperatură a agentului de 80/60ºC, echipate cu arzătoare cu modulaţie de putere .Cele două cazane vor funcţiona în cascadă.
Schema tehnologică aleasă, este prevăzută cu distribuitor-colector şi utilizează două categorii de circuite pentru agentul termic:
Sistemul de distribuţie a agentului de încălzire este format din următoarele circuite:
Circuitele incalzire in pardoseala birouri respectiv preparare apa calda menajera ce pleacă din distribuitorul de agent termic sunt prevăzute cu pompă de circulaţie în funcţiune, robineţi de închidere, de reglare hidraulică, de golire, iar pe circuit incalzire in pardoseala birouri se prevede vana de amestec cu trei căi pentru reglaj calitativ.
Circuitul incalzire in pardoseala hala care pleaca la distribuitoarele/colectoare din spatiul tehnic este prevazut cu robinet de închidere, de reglare hidraulică, de golire.
Pompele de circulaţie de pe circuitele care pleacă din distribuitor sunt cu trei trepte de funcţionare, pompa este aleasă pentru treapta medie de funcţionare.
Pentru prepararea apei calde menajere se va folosi un boiler de 1000 de litri cu dublă serpentină în care este vehiculat agent termic de la cazane în serpentina superioară, respectiv agent termic solar preparat în panourile solare vehiculat în serpentina inferioară a boilerului.
Pentru asigurarea preparării apei calde menajere cu ajutorul radiaţiei solare s-a prevăzut un număr de 50 panouri solare cu tuburi vidate, cu o suprafaţă absorbantă utilă de 2,5mp fiecare, amplasate pe învelitoarea clădirii. Panourile solare se vor monta pe invelitoarea clădirii pe suporti de sustinere. Orientarea panourilor solare va fi spre sud fiind inclinate la un unghi de 60 ºC.
Vehicularea agentului termic solar se realizează prin intermediul a doua pompe de circulaţie primar/secundar panouri solare prevazute în staţia solară de pompare
Surplusul agentului termic solar este stocat in doua rezervoare tampon pentru aport la incalzire iar de aici agentul termic este injectat in circuit cu ajutorul pompelor de circulatie montate pe cazane, prin intermediul unei electrovane cu trei cai bipozitionala, montata pe retur inainte de butelia de egalizare.
Incalzirea in pardoseala hala 54/44 ºC se realizeaza cu ajutorul a doua distribuitoare/colectoare montate in spatiul tehnic ax 2’-3’/J-I’, de la care pleaca cate şase circuite care alimenteaza distribuitoarele colectoare din hala. Reglajul cantitativ pentru cele doua circuite de incalzire in pardoseala hala se realizeaza cu ajutorul a doua pompe montate pe turul conductelor care ajung la distribuitoarele/colectoarele din spatiul tehnic iar reglajul calitativ cu ajutorul unei electrovane motorizate cu trei cai montata inainte de separarea celor doua circuite din hala, dupa electrovana cu trei cai EV3CI/R1 de amestec bipozitionala(vara/iarna).
SURSA DE RĂCIRE
Agentul de răcire – apă răcită 7/12 grd.C se prepară prin intermediul unui chiller răcit cu aer de putere termică 124kW, amplasat la exterior în imediata vecinătate a încăperii centralei termice ax K-J/1’.
Chillerul este prevăzut cu modul hidraulic format din pompă de circulaţie, vas de expansiune (fara vas de acumulare). Pentru a preveni îngheţul agentului în perioada rece a anului , chillerul se va goli. Robineţii de golire se vor monta in caminul de vizitare amplasat in apropierea chillerului. Pentru protecţia chillerului s-a prevazut montarea in centrala termica a unui rezervor de acumulare apa racita de 300 litri
Schema tehnologică aleasă pentru agentul de răcire, este prevăzută cu distribuitor – colector şi utilizează două categorii de circuite:
Pe distribuitor/colector sunt prevăzute două plecări, respectiv sosiri:
Vehicularea agentului de răcire în instalaţia interioară de racire in pardoseala hala se va realiza prin intermediul a doua pompe de circulaţie cu turaţie în trepte montate pe turul conductelor inainte de distribuitoare colectoare
De Dietrich:
McQuay:
Au mai fost furnizate și 2 rezervoare de acumulare agent termic de 3.000 l fiecare.
Încălzirea/ climatizarea halei de producție și a birourilor aferente s-a făcut cu încălzirea radiantă (tip încălzire în pardoseală) de la Uponor.; aproximativ 4000 mp de incalzire/racire in pardoseala.
Incalizre in pardoseala in birouri de la Uponor.; aproximativ 350 mp de incalzire in pardoseala.
Centrala termica – Plan instalatii in centrala termica.dwg Layout
Centrala termica – Schema desfasurata in centrala termica
ITV01a_Instalatii termice – Plan parter incalzire
ITV02a_Instalatii termice – Plan etaj1 incalzire
ITV03a_Instalatii termice – Plan etaj2 incalzire
ITV04a_Instalatii termice -Plan parter racire